back to top
Čtvrtek, 15 května, 2025
- Reklama -aktualne
HomeRady a NávodyTipy, triky, nápady: Tajemstvá aromatizování králíka

Tipy, triky, nápady: Tajemstvá aromatizování králíka

-

Králičí maso se vyrovná kuřecímu i telecímu masu. Je velmi jemné, křehké a chudé na tuk. Doporučuje se při dietách.

magazín Vařečka 20.09.2018 11:00 králičí maso Foto: Shutterstock
Díky špikování se chuť králičího masa zjemní.
Maso má mírně nasládlou chuť. Králičí maso lze dochucovat mnoha druhy koření. Rozhodně nic nezkazíme, když k němu přidáme rozmarýn. Ten má při vaření kouzelnou moc: zjemňuje aroma každého masa. Králičí maso je poměrně suché, což je dobrá zpráva pro ty, kteří vyhýbají přebytečným tukem. Běžně se králičí maso špikuje na zadních nohách a kolem páteře. Tam je vrstva masa nejtlustší a je náročné celé maso dobře ochutit. Díky špikování se chuť masa zjemní všude. Zadní nohy i zádové maso se doporučuje na několika místech proříznout až ke kosti, aby se koření dostalo všude a aby maso bylo všude stejně ochucené. Králík obecně výborně chutná s kmínem, cibulí a česnekem. Můžeme ho však dobře ochutit i paprikou. Nic nezkazíme ani jalovcem a bobkovým listem.

Nať na vlhké desce

Zelené natě – celerovou a petrželovou nať, libeček, kopr či pažitka je dobré uchovat na zimu. Aby nať neztratila šťávu, krájíme nebo sekáme ji na vlhké desce. Tím zamezíme vsakování šťávy do dřeva.

ČTĚTE VÍCE O nápad a řadách
Pochmurná podzimní nálada? Kdepak! Vylepšit si ji můžete iv obýváku
Pochmurná podzimní nálada? Kdepak! Vylepšit si ji můžete iv obýváku

Tipy, triky, nápady: Ořechové myšky si musí odpočinout
Tipy, triky, nápady: Ořechové myšky si musí odpočinout

Často vaříte s česnekem? Jak se rychle zbavit zápachu z rukou?
Často vaříte s česnekem? Jak se rychle zbavit zápachu z rukou?

Tipy, triky, nápady: Moderní tradice – římský hrnec
Tipy, triky, nápady: Moderní tradice – římský hrnec

náhrady masa

Mezi rostlinné náhražky masa patří zejména výrobky ze sóji – tofu, tvaroh ze sójového mléka a tempeh, což jsou placky z fermentovaných sójových bobů. Nebo seitan, který se vyrábí ze pšeničné mouky.

Přídavek do rýže

Rýže se nikdy nerozvaří a bude vždy zaručeně bílá a sypká, pokud do vroucí vody přidáme několik lžiček studeného mléka nebo lžíci citrónové šťávy.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek