Neděle, 28 listopadu, 2021
- Reklama -aktualne
Home Rady a Návody Tipy, triky, nápady: Makronky si musí odpočinout

Tipy, triky, nápady: Makronky si musí odpočinout

-

1
Drobné kulaté koláčky patří k pařížskému koloritu. Jsou lákadlem, kvůli kterému Angličané jezdí vlakem na otočku do Paříže.

magazín Vařečka 14.09.2018 17:00 makrónky, Francie Foto: Shutterstock
Ořechové myšky jsou náročné na pečení.
Při pečení však pozor – makrónky mohou explodovat pro vysokou teplotu v troubě, ale i pro nedostatečné odpočinutí před pečením.

Mléčně-ovocná delikatesa

Připravit si lahodný mléčný nápoj s ovocem je snadné. Stačí jahody rozdělit do sklenic, přidat citrónovou nebo limetkovou šťávu a rozmačkat vidličkou. V mixéru rozmixovat mléko, banán a arašídové máslo, vlít do sklenic a posypat mandlemi.

Kremrole do zásoby

Kremrole jsou skvělé tím, že si máslové těsto napeče dopředu a schováme do krabice v chladničce. Před příchodem návštěvy trubky naplníme šlehačkou, sněhem nebo krémem. Stačí už jen hodinka na souzvuk chutí.

ČTĚTE VÍCE O nápad a řadách
Často vaříte s česnekem? Jak se rychle zbavit zápachu z rukou?
Často vaříte s česnekem? Jak se rychle zbavit zápachu z rukou?

Více či méně modré barvy v interiéru? I takto to může u vás vypadat
Více či méně modré barvy v interiéru? I takto to může u vás vypadat

Tipy, triky, nápady: Moderní tradice – římský hrnec
Tipy, triky, nápady: Moderní tradice – římský hrnec

Vyčarujte si doma útulnou podzim, sáhněte po vhodných doplňcích
Vyčarujte si doma útulnou podzim, sáhněte po vhodných doplňcích

Irský mech v podobě rosolu

Irský mech je druh mořské řasy, která má mnoho blahodárných účinků na zdraví člověka. Svůj název získal podle toho, že je nejhojněji rostoucí mořskou řasou v mořích kolem Irska. Velmi oblíbený je při přípravě dezertů. Irský mech se používá do různých pokrmů jako želé či želatina. Toto zdravé rostlinné želé lze použít i do zmrzliny, nápojů, dezertů a dalších pokrmů jako zahušťovadlo a pojivo. Příprava želatiny spočívá v tom, že řasy dobře propláchneme a necháme v míse s vodou namáčet alespoň 6 hodin v chladničce. Pokud nemáme dostatek času, můžeme řasu namočit do vlažné vody jen na několik hodin. Pro žádaný želatinový efekt budeme muset použít větší množství. Mach je připraven, když má krémovou bílou barvu a téměř dvojnásobnou velikost a hmotnost než v suchém původním stavu. Skladujeme až jeden rok na chladném a suchém místě, obsažena sůl ho dobře konzervuje.

Mohlo by Vás zajímat

PR článek